Народните представители отхвърлиха третия вот на недоверие към кабинета „Борисов 3“ – Видео

депутати гласуване АПК президент вето Търговски закон акции поименни приносител бюджет храните промени търговска тайна Караиванова КФН кворум народни представители
Парламентът отхвърли вота на недоверие към кабинета „Борисов 3“.

Това предаде репортер на Flashnews.

„За“ гласуваха 99 депутати, „против“ – 133.

В подкрепа на вота на недоверие гласуваха депутатите от БСП и ДПС, а против бяха депутатите от ГЕРБ, Обединените патриоти и „Воля“.

Внесеното от БСП поредно искане за сваляне на правителството този път е заради политиката му сферата на здравеопазването, като темите на първите две бяха свързани с направеното от него за противодействието на корупцията и политиката по сигурността.

От левицата внесоха подписите за инициирането на вота сами, без да търсят консултации с други парламентарно представени политически сили, но обсъдиха състоянието на сектора с редица лекарски и пациентски организации.

По време на управлението на БСП за хората с увреждания се даваха 179 милиона лева, ГЕРБ ще отпусне 430 милиона догодина.

Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Скандалите в управляващата коалиция показва, че в това правителство няма задкулисие, подчерта той.

„Това, което става днес, ни прави по-силни – когато седим на една маса, се обединяваме около управленските приоритети. БСП имаме системен подход за постоянен подход за вот на недоверие.

Г-жа Нинова каза, че се стяга за избори. Ние в ГЕРБ се стягаме за 4-годишно управление и през ви каним на дебат за изборите през 2021-а година“, заяви още Цветанов.