Наркотици
Снимка: БГНЕС

Наркотици и слава: Звездите, които са оцелели след свръхдоза

Деми Ловато

Снимка: БГНЕС

През 2018 певицата бе открита в безсъзнание след шумно парти в дома й, гарнирано обилно с наркотици. Тогава Деми бе буквално на косъм от смъртта, а след това дълго време се лекуваше във възстановителен център за зависимости. И до днес не е ясно с каква точно дрога е предозирала звездата – според някои с хероин, според други с фентанил, а според някои и с двете. Самата тя по това време твърдеше, че от шест години не е поглеждала алкохол и наркотици, като дори снима документална поредица за YouTube, в която споделяше за дългия път в борбата със зависимостите си. По-късъно Деми Ловато си призна, че докато е снимала, в действителност е била на кокаин.

Към днешна дата тя твърди, че вече живее втори живот, в който наркотиците нямат никакво място.

Еминем

Снимка: БГНЕС

През 2007 рапърът почти умира от фатална свръхдоза метадонови хапчета. По това време той бил заобиколен от не особено читави хора, за които приемането на Викодин, Валиум и други сънотворни било ежедневие. „Лекарите ме предупреждаваха, че съм на ръба и някой ден просто организма ми няма да може да отреагира на тежките лекарства. Но, аз не ги чувах, исках просто да изпия поредното хапче“, споделя след години Еминем. След като стига до ръба на смъртта, той се взима в ръце и твръди, че от тогава вече 13 години е чист.

Бърт Рейнолдс

Снимка: БГНЕС

Преди няколко години холивудската знаменитост си отиде от този свят на 82. Но, „благодарение“ на наркотиците, това е могло да се случи много по-рано. В края на 80-те Бърт Рейнолдс бил силно пристрастен към сънотворните хапчета в продължение на цели 4 години. След жестока злоупотреба една вечер, той изпаднал в кома и едва бил спасен от лекарите.

Фърги

Снимка: БГНЕС

От славата с The Black Eyed Peas до соловата й кариера – животът на красивата блондинка изглежда идеален. Но, не винаги е бил такъв. През 2012 тя сподели в предаването на Опра Уинфри: „Първо бях на екстази. От него минах на метамфетамини. С всички наркотици в началото е прекрасно. А, след това бавно започват да унищожават живота ти. Вярвате или не, имаше период, в който бях … под 40 килограма.“

По това време певицата станала параноична и вярвала, че ФБР следи всеки нейн ход. За да избяга от тези мисли, тя се осланяла все повече на дрогата, до момента, в който смъртта не почукала на вратата. Тогава Фърги започнала да ходи на църква и по думите й „сключила сделка“ с Бог.

Пинк

Снимка: БГНЕС

В средата на 90-те певицата поглъщала огромни коктейли от дрога, които включвали екстази, кетамини и амфетамини. Точно тогава тя прекалила и за малко не умряла от свръхдоза. Естествено последвал катарзис и Пинк казала сбогом на наркотиците и от тогава е чиста. Но, през 2010 губи най-близката си приятелка от свръхдоза…

Матю Пери

Едва ли някога, докато сте си хрупали пуканки на дивана и сте гледали поредния епизод на „Приятели“ ви е минавало през акъла, че Чандлър е дрогиран. Не? Това обаче е самата истина.
Актьорът Матю Пери бил само на 24 когато започнал да се снима в известния сериал. По това време той имал вече известни проблеми с наркотиците и алкохола, но с идването на голямата слава те се задълбочили сериозно.
Макар да получавал по 1 млн. долара на серия, Чандлър често снимал с ужасен махмурлук и под въздействието на снощния кокаин, споделя самия той. През 1997 постъпва в болница за лечение на пристрастяване към Викодин, а през 2004 заради злоупотреба с дрога и пиене.

Елтън Джон

Снимка: БГНЕС

На млади години, британския певец често купонясвал здраво в компанията на алкохол и наркотици. По това време пламнала и епидемията на ХИВ/СПИН, която покосила много от приятелите на звездата, който се движел основно в гей среди. Това задълбочило злоупотребите му с различни субстанции, а Елтън упорито вярвал, че наркомани са само онези, които инжектират наркотика в тялото си.

„Бях пристрастен към наркотиците и се интересувах единствено от себе си. Покрай мен непрестанно умираха хора, получавайки удар от изшмъркания кокаин. Дори и това не можеше да ме накара да спра да го взимам„, спомня си Елтън. Веднъж по време на парти в Ел Ей певецът прекалил с коката и едва не загубил живота си.

Дейвид Геън

Снимка: БГНЕС

Фронтменът на Депеш Мод бил пристрастен към комбинацията от кокаин и хероин дълго време. Когато хероина го депресирал, той взимал кока за се стимулира. И естествения изход от тези злоупотреби било претоварване на сърцето и разбира се свръхдоза. За щастие Дейв Геън оцелява и за него дрогата вече е само отминал спомен.

„Вярвам, че душата ми излезе от тялото и издигайки се изпита истински ужас, от това, което видя да се случва с него. В този момент аз бях клинично мъртъв, сърцето ми не биеше. Усетих, че изпадам в дълбока, ужасяваща тъмнина. Сякаш някой беше спрял всички лампи на света“, споделя певеца.

- реклама -