Напрежението в Скопие расте: Протест за пета поредна вечер

Протестът започна в 19:00 часа местно време. Още в самото начало множеството започна да скандира срещу външния министър Буяр Османи, когото тълпата нарича „Бугар Османи“.

И тази вечер бяха раздавани плакати на демонстрантите с антибългарски и антиевропейски послания, включително и с вулгарни надписи. Мицкоски и тази вечер лично дойде да се здрависа с организаторите на протеста.

Малко след 20:00 часа протестиращите се отправиха към сградата на МВнР и парламента, където снощи се стигна до сблъсъци. При инцидента имаше няколко десетки ранени полицаи.

Тази вечер недалеч от Търговския център „Мавровка“ се стигна до сблъсъци с група албански младежи, които хвърляха камъни и други предмети срещу демонстрантите. Все още не е ясно дали има пострадали при този инцидент, но напрежението в Скопие продължава да расте.

Днес в Народното събрание в Скопие се проведоха и първите консултации с партийните лидери по отношение на френското предложение за присъденияване на РСМ към ЕС. От ВМРО-ДПМНЕ „поискаха 6 поправки“ и призоваха за нови протести.

Източник: БГНЕС    
- реклама -
error: Съдържанието е защитено