Напрежението в лагера Харманли пак ескалира. Жандармерията нахлу- ВИДЕО

След няколко часа затишие напрежението в бежанския център в Харманли отново ескалира. Жандармерия нахлу.

 

По непотвърдена информация напрежението е нараснало, след като е бил затворен хранителният магазин в лагера, откъдето пазаруват бежанците, съобщава „Дарик“.

В центъра се чуват викове и скандирания, както и чупене на прозорци

До поредния сблъсък се стигна около 20.00 часа. Няколко групи от чужденци пробваха да напуснат лагера. Те да се насочиха към изхода на центъра, но силите на реда се намесиха и дадоха сигнал да се върнат назад с тупане на палките в щитовете.

След отказа на чужденците, предимно афганистанци, да отстъпят назад, във вътрешността на лагера, жандармерията ги изтласка с палки и пусна в ход отново водното оръдие. Мигрантите пък започнаха да ги замерят с камъни.

На място са разположени достатъчно полицейски сили, които при необходимост да се намесят и да въдворят ред, съобщават от полицията.

Видео на мигранти от центъра показва как полицията арестува бежанците.

По-рано през деня в лагера се стигна до размирици и напрежение сред чужденците, които палиха, чупиха и хвърляха камъни по полицията и жандармерията. Имаше щети и по някои сгради. МВР събира доказателства и разпитва свидетели, за да установи нарушителите на обществения ред в лагера.

- реклама -