протести, кола младеж

Напрежението ескалира: Протестиращи блокираха младеж с автомобил. Това е терор

Напрежението в 20-тия ден на протестите ескалира след като протестиращите блокираха младеж, който се опита да премине през локалното платно в района на Софийския университет.

Според протестиращите, шофьорът се е опитал да премине през блокадата, като е дал газ и най-вероятно е изпуснал педала.

Той е тестван за алкохол и пробата му е отрицателна.

Инцидентът обаче разгневи присъстващите на протеста, който се струпаха около автомобила. От видеото се чуват призиви за саморазправа.

„Бой по това куче“, казва един и ”Има късмет, че полицията е тук”.  По-късно протестиращите скандираха „нещастник“ и „боклук“.

Междувременно полицията премина през кордона протестиращи, за да направи проба за наркотици на водача на автомобила.

Шофьорът заяви пред журналисти, че е идвал от центъра за Студентски град, след което се опитал да завие. „Тогава и ме обградиха, удряха ми колата, тръгнаха да ме бият, притесних се, може в паниката да съм ударил някого. Компютърен инженер съм. Нали са уж мирни протести? И аз протестирах доскоро“, заяви той.
От другата страна протестиращите отправиха агресивни закани за саморазправа.
Според свидетели в 9:50 шофьорът се е опитал да премине през кръстовището, когато то още не е било затворено. При тази маневра никой не е пострадал. В последствие обаче шофьорът е бил провокиран, защото е бил обиждан многократно от протестиращите. Опитал се е да даде на заден ход и тогава най-вероятно е ударил велосипедист.
Все още не е ясно дали шофьорът ще бъде арестуван. Протестиращите настояват за разследване на инцидента.
- реклама -