сн. БГНЕС

Напрежение в комисията за ревизия на последните 10 години управление

Поредно заседание на временната парламентарна комисия за ревизия на последните 10 години управление. Депутатите изтеглиха като първа точка в дневния ред продължаването на изслушването на зърнопроизводителя Светослав Илчовски, който обвини ГЕРБ в рекет и злоупотреба с власт.
Днес той говори доста хаотично.
„Казах на министъра на земеделието да ми пусне водата“, каза Илчовски. Думите му бяха  по отношение на напоителни системи, които го карали да плаща допълнителни такси. Думите му предизвикаха бурна реакция от депутатите от ГЕРБ, които го попитаха кой министър на земеделието пуска водата.

Пред депутатите той разказа за негова среща в Монако със собственика на фирма „Градус“ Иван Ангелов, която определи като близка на властта и на която е бил помолен да поеме ангажимент за сключване на сделка за фиктивен оборот, намесвайки името на премиера. От своя страна Ангелов определи всички твърдения като лъжа и заплаши Илчовски със съд.

сн. БГНЕС

В друг свой разказ пък Светослав Илчовски обрисува картел при производството и продажбата на слънчоглед у нас, което, по думите му, се случвало със знанието и помощта на Министерството на земеделието. Както и на заседанието в сряда, Илчовски отново заяви, че приближени бизнесмени подарили златните кюлчета на премиера Бойко Борисов по повод рождения му ден, а снимките от спалнята му били правени от популярна плеймейтка, чието име той не назова.

В залата на Народното събрание настана хаос и всички говореха едни върху друг, а председателят на комисията Мая Манолова извика и НСО, за да охлади страстите с думите: „НСО, ако не са абдикирали от задължението си, да дойдат в залата“.
сн. БГНЕС
На заседанието е и шефът на фирма „Градус“ Иван Ангелов, който много пъти е споменаван от Илчовски като близък до премиера в оставка.
Той заяви, че освен с премиера Борисов, се познава с премиера Станишев, с Иван Костов.
По-рано днес от компанията „Градус“, спомената от Илчовски, обявиха, че ще заведат всички възможни дела срещу агробизнесмена, тъй като неговите твърдения причиняват на компанията и нейните инвеститори имуществени и неимуществени вреди“.  И в днешната търговия на фондовата борса акциите на компанията са на червена територия, съобщават от дружеството.
- реклама -