превозвачи, протест, Илинден-Ексохи"
Снимка: БГНЕС

Напрежение на ГКПП „Илинден-Ексохи“ – пунктът все още е затворен

От днес трябваше да бъде възстановено преминаването на тежкотоварни камиони през граничния пункт с Гърция „Илинден-Ексохи“. Това обаче не се случи. Десетки шофьори останаха неприятно изненадани, стигайки до самия пункт.

В официалното съобщение на МВР от днес за състоянието по граничните пунктове пише, че  „През  ГКПП „Илинден“- „Ексохи“ и ГКПП „Ивайловград“- „Кипринос“ гръцките гранични власти не пропускат в двете посоки никакви превозни средства.“

„Това беше блъф, използван от нашето Външно министерство за потушаване на напрежението. Тази сутрин прозвъних. Няма такава информация в граничната служба за 7 септември. Тук е известна датата 15-и септември“, подчерта пред БНР собственикът на транспортна фирма от Гоце Делчев Кръстьо Веселинков.

Загубите си той изчислява на около 600 лева на всеки курс. „Около 600 лева опират разходите, които плащаме повече на един курс“. „Не се връзват цените вече. Обезсмисля се всичко“, допълва Кръстьо Веселинков.

От Министерството на външните работи са заявили пред БТВ, че обещанието на отваряне на граничния пункт е било само устно заявено от страна на гръцките власти. Днес, отново устно, ги били уверили, че пунктът ще бъде бъде отворен утре.

- реклама -