Направили проверка на храната в затвора заради оплакванията на Десислава Иванчева

Иванчева

Направена e проверка на оплакванията на Десислава Иванчева и Биляна Петрова от храната, условията и отношението в ареста, съобщи пред БНР началникът на сектор „Арести“ в служба „Изпълняване на наказанията“ – област София Маргарита Дойчинова.

„С последните изяви в съдебна зала се представят неща, които не отговарят на истината. Храната при нас се доставя от затвора в София, където се изготвя със специален рецептурник и се контролира в зависимост от таблицата за калорийност и за качество на храната. Тази таблица е утвърдена от Министерството на здравеопазването, Министерството на финансите, Министерството на правосъдието. Целият процес се контролира изключително строго. Не бихме могли да си позволим нито развалена храна, нито храна с ниско качество“.

Иванчева Петрова мярка домашен арест апелативен спецсъд

Преди дни приближения до бившата кметица на „Младост“ Петър Кърджилов показа в съда в съда мръсна кофичка от кисело мляко, в която се сервирала закуската в затвора от преварени макарони

Маргарита Дойчинова обаче бе категорична, че въпросната кофичка не е дошла от ареста.

„Храната се предоставя в самостоятелни съдове за еднократна употреба, на които е записано името на всяко лице. Това означава, че използваната кофичка от кисело мляко, показана пред медиите, не е дошла от ареста“, категорична бе тя.

Дойчинова допълни, че условията в двата най-големи ареста у нас – на адресите „Майор Векилски“ и на бул. „Г.М. Димитров“ отговарят на европейските нормативи.

източник: Хоризонт