Напитките, които действат като афродизиак

Специалисти определят няколко фактора, от които зависи сексуалното здраве на мъжете и жените – физическото, психическото, емоционалното и социално състояние. Ако някое от тези състояния е извън релси – това влияе на общото състояние. Ето защо лекарите обръщат особено внимание на либидото като част от нормалното състояние. Освен чрез храната, можем да стимулираме либидото чрез някои напитки, повечето от които вероятно всеки има у дома.

Напитки с анасон

Древните гърци и са римляни вярвали, че дъвченето и изсмукването на семена от анасон увеличава сексуалното желание. Анасонът съдържа естрогенни съставки, наподобяващи женските хормони. И при анасоновите напитки, както с другите видове алкохол трябва да се винмава, за да няма обратен фект.

Пенливото вино
Друг вид алкохол като пенливото вино действа на подсъзнателно ниво и умерени количества от него улеснява сексуалните отношения. Шампанското влиза в кръвообращението по-лесно и човек има нужда от по-малко количество, за се опиянени. Ефектът му е двоен – човек се отпуска емоционално и в същото време е в добра кондиция и за любовни ласки.

Кола

Кофеинът в колата поражда възбуда, също както кафето. Затова ако имате нужда от „освежаване“ – изпийте чаша от безалкохолната напитка, но и с нея не прекалявайте, защото кофеинът влияе и на сърдечната дейност.

Ванилия 
От древността в Южна Америка ванилията е използвана за лечение на проблеми с ерекцията. Ето защо ванилията често се използва в парфюмерийната промишленост и ефектът й не е тайна за никого.

Шоколад 

Независимо дали го предпочитате под формата на течен шоколад, на блокче или като напитка – ще изпитате неговите афродизиачни свойства. Той съдържа „хормонът на щастието“ ендорфин както и фенилетиламин, който отговаря за освобождаване на допамин в мозъка. А допаминът се отделя по естествен начин по време на секс. За да усетите въздействието му върху либидото, изберше шоколад с поне 60% какао. Колокото по-висок е процентът на какао в шоколада, толкова повече фенилетиламин има.

- реклама -