къща Албърта Канада есе думи реакции

Напиши есе: Как една обява извади на показ тоталното оглупяване

Мила възрастна жена от Албърта, Канада намери оригинален начин да продаде къщата си.

Имотът на езерен бряг е оценен за 1,7 млн. канадски долара.

Ала Вагнер решава да не продава дома си по стандартния начин заради бавната процедура, която би отнела прекалено много време. Тя решава, че най-подходящо би било къщата да отиде при някого, на когото ще носи вдъхновение.

Така дошла идеята за конкурса с есе на тема: “Защо местенето в тази къща би променило живота ви?”. Ограничението е 350 думи.

Все още можете да се включите на страницата на конкурса във Фейсбук.

В България, Европа, тази история извади на показ нещо, за което от години си говорим къде явно къде под сурдинка. А именно: тотално оглупяваме!

Защото бързо стана ясно, че потребителите в социалните мрежи четат единствено заглавията на новините.

Затова и написаха думата “есе” в коментарите.

Честно казано, това ме шокира!

Че масово не се чете ми е ясно от години, но че дори любопитните новинки се гледат само като картинки… това вече е тревожно.

Кой може да повярва на това, че пишейки трибуквена дума, му се гарантира участие в конкурс за имот за милиони? Това от една страна, а от друга: лековерието не е ли признак на ниска обща култура?

О, нещастно българско образование!

Наистина ли вече не си достатъчно, за да приучиш хората в тази страна на елементарни, животоспасяващи дейности? Няма тогава да се чудим, как възрастни хора изхвърлят пари на непознати, как никой и никога не чете ситния шрифт в договорите с банките или мобилните оператори. Как стана така, че мързелът победи всичко, най-вече желанието ни да бъдем по-умни, по-информирани, по-наясно. Едно заглавие, една картинка и наивно вярваме, че вече знаем всичко.

Тъжно и болно, никак не е смешно, въпреки майтапчийските коментари в мрежата.

Единственото, за което се сещам е, че бъдещето вече не ме плаши. Направо ме ужасява! Най-добре изкуствения интелект моментално да заеме полагащото му се място и човекът да отива в пенсия.

 

Автор: Паолина Тотева

- реклама -