Нападателят в Торонто е бил психично болен

29-годишният мъж, който откри стрелба в Торонто преди вечер, убивайки двама и ранявайки 13 човека, е страдал от психически проблеми, съобщи семейството му.

Полицията идентифицира стрелеца като Фаисал Хюсеин от Торонто. Той е починал близо до мястото на инцидента, след престрелка със служителите на реда.

До момента властите не говориха за мотива на стрелеца. Но семейството на Хюсеин изпратиха изявление до Си Ен Би Си с разкритието, че неговите ужасяващи действия са всъщност плод на неговите психически проблеми.

„Нашият син страдаше от психически проблеми и се опитваше да се справи с психозите и депресиите цял живот”, сподели семейството на стрелеца.

„Лечението и професионалната помощ бяха безсилни”, казват те и допълват „лекарствата и терапиите бяха напълно безполезни”.

„Ние давахме най-доброто от себе си, за да му помогнем да се справи с трудностите и болката, но никога не сме си представяли, че това ще бъде неговият кървав и разрушителен край”, споделя още семейството на 29 годишния младеж.

- реклама -