Муса Укабир

Нападателят, прегазил хора в Барселона, е сред застреляните в Камбрилс

Шофьорът на микробуса, с който беше извършено вчерашното нападение в центъра на Барселона, е един от петимата мъже, застреляни часове по-късно в каталунския морски курорт Камбрилс. Това съобщават вестниците „Паис“ и „Периодико“, цитирани от Ройтерс.

Каталунската полиция каза по-рано, че е възможно шофьорът на вана да е един от убитите при втория инцидент, но не бе сигурна.

Всичките четирима души, които бяха заподозрени за участие в терористичния атентат в Барселона са ликвидирани, съобщи в петък „Паис“.

По данни на изданието тримата заподозрени – Муса Укабир, Саид Аалла и Мохамед Хичами са били убити по време на полицейска операция в град Камбрилс през нощта срещу петък. Четвъртият предполагаем терорист Юнес Абуйакуб също е мъртъв, съобщава вестника, позовавайки се на свои източници.

В рамките на разследването на терористичното нападение на улица „Рамбла“ в каталунската столица, при което бяха убити 13 и ранени близо 130 души, са задържани четирима души. Отговорност за атаката пое групировката „Ислямска държава“.

Една жена почина днес от раните, които получила при нападението в Камбрилс.
Силите за сигурност издирват още най-малко четирима заподозрени, съобщи вестник „Вангуардия“, цитиран от Франс прес.

Източник: БТА

- реклама -