Нападателят пред джамията в Лондон: Ще убия всички мюсюлмани! (ВИДЕО)

Британското издание Evening Standard разказва как шофьорът на вана е излязъл след инцидента и е започнал да напада пешеходците с нож. В следствие на това поне един човек е бил наръган, съобщават свидетели пред изданието. „Тълпата успя да го спре и да го хване“.

Нападателят се описва като бял мъж на 48 годни. Подробности за самоличността му не се съобщават.

Той се опита да повтори това, което се случи на Лондонския мост“, разказва очевидецът.

– Видях няколко души да лежат на земята, четирима или петима. Единият от тях имаше рани от нож“, добавя той.

Според друг свидетел – Абдулрахман Аламуди, цитиран от „Дейли Мейл“, нападателят е крещял „Ще убия всички мюсюлмани“, преди да бъде свален на земята.

 

Убийте ме, убийте ме – това изкрещял на няколко пъти 48-годишният шофьор на белия ван , съобщава BuzzFeed. Имамът от джамията пък лично се заел да пази шофьора на микробуса до идването на полицията, съобщава Sky News.

Това станало ясно от думите на представители на мюсюлманската общност, които благодарят на някой си Мохамед Махмуд, „чиито храброст и мъжество са помогнали за стабилизиране на сложната ситуация и са предотвратили по-нататъшни травми и гибел на хора”.

Пред The Telegraph очевидец разказа, че шофьорът е крещял обиди думи по адрес на мюсюлманите. След като бил задържан от тълпата, той не могъл да отговори защо е започнал да гази хора, става ясно от думите на  Абдурахман Салех Аламоуди.  Според други очевидци пък шофьорът казал: „Направих го за своя чест”.

- реклама -