гонка нелегални мигранти, Пловдив, АМ "Тракия" Бургас акция наркотици побой, охранител, полицай,

Нападателят от Бургас е с документи за „параноидна шизофрения“

Във вторник мъжът рани сериозно 17-годишна ученичка на пешеходна пътека

Нападателят с нож от Бургас остава в ареста, постанови Окръжният съд. Във вторник мъжът рани сериозно 17-годишна ученичка на пешеходна пътека. Тя е в болница с 18 прободни рани.

В съда бяха представени документи за това, че нападателят е с „параноидна шизофрения“. Заради поведението му дори се наложи заседанието да бъде прекъсвано неколкократно, съобщи NOVA.

„По информацията, с която разполагаме, обвиняемият е бил настанен за лечение в областния диспансер последно през декември 2015 г. По негови самопризнания, той не е приемал поддържаща терапия, като е бил изцяло некритичен към заболяването си”, обясни наблюдаващият прокурор и ръководител на Бургаската окръжна прокуратура Георги Чинев.

Нападнатото 17-годишно момиче в Бургас е в хирургично отделение

Той уточни, че между обвиняемия и пострадалата е имало разговор, след който Иван я напада – хващайки я за косата, той прорязва гърлото ѝ, като причинява рана с дължина 15 см, след което ѝ нанася 16 прободни рани в гърба.

Според обвиняемия причината за нападението е конфликт с брата на момичето. Той също е разпитан, но има несъответствие между версиите на двамата мъже.

Мъж се опита да убие с нож 17-годишно момиче в Бургас

„Това, което може да се изведе като безспорно, е, че те са имали конфликт. Обвиняемият твърди, че е чул слухове, че братът на пострадала е злословил срещу него. В последствие той заявява, че предприел посегателството, за да може да избави баща си „от невидимите човечета, които го тормозят”. Веднъж той посочва, че мотивът е омраза към брата на пострадалата, след това – че е искал да избави баща си”, обясни Чинев.

- реклама -