Джейк Даниелс, Блекпул
Снимка: blackpoolfc.co.uk

Нападател на Блекпул обяви, че е гей

Нападателят на Блекпул Джейк Даниълс стана първият активен европейски футболист, който публично призна, че е хомосексуален. Преди половин година това стори и играчът на австралийския Аделаида Юнайтед Джош Кавало.

Предишният активен играч в английския футбол, признал си, че е гей, беше Джъстин Фашаню. Той го направи преди повече от 30 години.

„Сега е правилния момент да го направя, защото съм готов да разкажа историята си. Дълго време бях под огромен стрес, защото се чудех. Чудех се кога да го направя, как да го направя. И вече съм готов да бъда себе си и да приема всичко“, каза 17-годишният Даниълс.

Нападателят дебютира за първия тим на Блекпул на 7 май срещу Питърбро. В деня, в който той е казал на семейството си, пък е вкарал четири гола в младежки мач. „Знам, че ще има реакция и ще част от нея ще е хомофобска. И на стадиона, и в социалните медии. Знам, че ще се превърна в лесна мишена. Но хората плащат, за да ме гледат как играя, а аз печеля от това, че играя. Така че това, което те викат, няма да има значение. Аз знам, че съм гей от 5-6 годишен. И всичките ми приятелки в училище бяха само прикритие. Мразех да лъжа, мразех да се крия, за да се впиша. Няма повече“, завърши Даниълс.

- реклама -