НАП запорира автомобили на длъжници

Нарушителите са извършвали незаконна дейност с колите.

Публичните изпълнители от офиса на Националната агенция за приходите (НАП) в Русе, съвместно със служители на МВР, запорираха автомобили на длъжници, регистриращи значителен брой леки коли в България, които след това се управляват зад граница. Това съобщи Николай Николаев от офиса на приходната агенция в крайдунавския град.

Установени са случаи, при които румънски граждани, чрез договор за покупко-продажба с фирми-регистратори, регистрират автомобили на територията на нашата страна, а ги управляват в чужбина с пълномощно.

Поради значителни разлики в таксите за вписване на употребявани моторни превозни средства в Румъния и в България автомобилите се регистрират като собственост на български търговци, които не развиват стопанска дейност и се създават единствено с тази цел. Последица от тези действия е избягване на плащането на задължения, които са в особено големи размери.

„Благодарение на извършения анализ и отличната координация между институциите, публичните изпълнители, заедно с органите на сектор „Пътна полиция“ при Областната дирекция на МВР в Русе, предприеха своевременни съвместни действия с цел предотвратяване автомобилите да напуснат трайно територията на България. Наложени са запори, извършени са опис и изземване на автомобилите, непосредствено след тяхната регистрация на територията на КАТ-Русе“, обясни Николаев.

Иззетите превозни средства ще бъдат предмет на публична продан с оглед погасяване на неплатените задължения към държавата. Съвместните действия на двете институции продължават.

- реклама -