Не подписвайте бордера в чейндж бюрата
Не подписвайте бордера в чейндж бюрата

НАП: Не подписвайте бордера в чейндж бюрата

Бъдете внимателни и не подписвайте бордера в чейнж бюрата, съветват но НАП.

„Фактът че някой ви дава нещо за подпис, вече е сигнал да прочетете внимателно. Не подписвайте нищо, за да можете да се откажете от сделката, ако установите, че са ви ощетили“, посъветва говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Между 2 и 4 лева губят в стандартни сделки за 50 евро клиентите на нелоялни търговци на валута. Това сочат проверките на данъчни служители в обменните бюра по Черноморието в началото на туристическия сезон, съобщи още той пред бТВ.

В приходната агенция не предвиждат промени в наредбите, защото регулацията е непазарен метод, но ще засилят контрола.

„Целта на масовите проверки не е да установим 10 нарушения и да глобим някого с 10 хиляди лв. Искаме търговците да разберат, че трябва да спазват закона“, каза Бъчваров.

Наказателните мерки са само едно от направленията. Данъчните работят съвместно с Комисията за защита на потребителите, за да покажат, че предстоят тепърва масови проверки.

На прицел на измамниците са основно туристите от Западна Европа. Ходи се по ръба на закона с крайно дразнещи методи, посочи Бъчваров.

Двама „тайни клиенти“, говорещи руски и английски, са установили нарушения в бюрата на една верига в Бургас, включително при обмяна на 35 евро, некръгла сума.

Предстои разговор със собственика на веригата в София.

 

 

- реклама -