Наоми Осака
Снимка: USA Today Sport

Наоми Осака се разплака след обида от публиката

Наоми Осака отпадна от турнира в Индиън Уелс след загуба във втория кръг от Вероника Кудерметова. Рускинята спечели след 6-0, 6-4. Внимание обаче привлече обида към японката още в началото на срещата.

Още във втория гейм на двубоя Осака беше обидена от публиката. Зрители извика по нея: „Наоми, ти си скапана“. Японката поиска отстраняване на зрителя, но съдията на стола обясни, че не е видяла кой е той. Осака загуби гейма, а после не взе нито един до края на сета. Във втората част Кудерметова проби в седмия гейм и стигна до успеха.

След срещата японката се разплака и обяви, че причината е историята на Индиън Уелс. През 2001 г. Серина и Винъс Уилямс бяха обект на расистки обиди именно в същия турнир. Заради това сестрите бойкотираха турнира повече от 10 години.

„Обиждали са ме и преди, но не това е причината за моята реакция. Разбира се не е приятно. Просто се сетих за 2001 г. и обидите към Серена и Винъс„, коментира Наоми Осака.

За нея участието в Индиън Уелс беше едва трето след паузата от миналия септември. В началото на 2022 г. носителката на 4 титли от Големия шлем отпадна рано и от Australian Open.

- реклама -