Наоми Кембъл

Наоми Кембъл се съблече чисто гола за списание „Vogue“

Дори Наоми Кембъл е имала комплекси за тялото си. Това признава самата тя в интервю за британското издание на сп. „Vogue“, чиято корица украсява по бански за юлския брой на изданието. „Отне ми много време да започна да се чувствам добре в собственото си тяло“, разказва абаносовата красавица.

Но, Наоми не спира само до тук. За да докаже, че се е избавила от своите комплекси, тя дори позира за фотосесия без абсолютно никакви дрехи на тялото й.

Моделката си спомня, че като дете често й се подигравали в училище, че е твърде слаба и висока. „Чувствах се добре единствено когато ходех на уроци по балет. Тогава бях себе си в моето тяло и забравях за всичко останало.“

Когато започнала модната й кариера, никой не си направил труда да я научи да позира. „Бях много смешна. Единствените движения, които правех през камерата бяха онези, които знаех от балета – скачах и правех пируети. Едва когато започнах да снимам със Стивън Мейзъл се научих, че трябва да съм неподвижна, тиха и да правя определени пози с тялото си. Но, дори и тогава когато трябваше да снимам фотосесии по бански или бельо се чувствах ужасно неуверена. В ежедневието ми когато излизах на улицата по дънки или клин винаги връзвах на кръста си пуловер, за да се прикрия„, признава още Наоми Кембъл пред „Vogue“.

49-годишната манекенка е категорична, че едва през последните години се научила да обича тялото си и се избавила от комплексите си

„Научих се да не приемам тялото си за даденост. Много хора преди ме съдеха, че съм кариеристка и работя много над лимитите си. И това наистина беше така. Днес, с времето се научих, кога имам нужда от почивка. Вече зная как да се излежавам по цял ден на плажа или да си остана в леглото когато съм имала тежки работни седмици“, категорична е Наоми.

Неотдавна красавицата призна в друго интервю, че в началото на кариерата й често била жертва на расова дискриминация заради цвета на кожата й.

- реклама -