Тръмп

Нанси Пелоси иска да види Тръмп в затвора

Доналд Тръмп трябва да бъде изпратен в „затвора“, категорична бе председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси пред събралите се демократи по време на заседание при затворени врати за това дали да започне процедура за импийчмънт срещу президента, съобщи „Политико“.

Пелоси, политическият враг на Тръмп в Конгреса, отдавна заявява, че не е готова да предприеме тази стъпка, която би означавала дълбоко разединие покрай импийчмънат и че тя би предпочела президентът да бъде победен на изборите през следващата година.

На срещата си с председателите на комисията късно във вторник обаче Пелоси се сблъска с Джери Надлър относно това дали да започне разследване за импийчмънт, използвайки език, който засили реториката между най-високопоставените демократи и Тръмп.

„Не искам да го виждам свален с импийчмънт, искам да го видя в затвора“, каза Пелоси според „Политико“, който цитирал множество източници от средите на демократите, запознати със срещата.

Много демократи казват, че вярват, че Тръмп е нарушил закона и твърдят, че той се опитвал да попречи на разследванията на намесата на Русия в изборите в САЩ през 2016-а

Президентът също така е обвинен в плащането преди изборите на пари за мълчанието на две жени, които твърдят, че са имали романи с Тръмп, и за нарушаване на конституционните забрани на президентите, получаващи финансови помощи от чужди правителства.

Но Пелоси твърди, че започването на разследване за импийчмънт трябва да бъде направено само ако има достатъчна обществена подкрепа.

Запитана за коментара на Пелоси за „затвора“, директорът на стратегически комуникации на Белия дом Мерседес Шлап предложи „вълнуващ“ отговор.

„Колко шокиращо е. Демократите са радикални и са неконатктни и отказват да работят с президента по въпроси като настоящата криза по американската граница с Мексико“, каза Шлап пред Фокс Нюз.

„Те са по-фокусирани да атакуват този президент, да подкопават този президент, отколкото да решават основните проблеми на страната.“

- реклама -