Нанков Слънчев бряг преместваеми обекти

Нанков за ползвания апартамент: Вечер спя спокойно

На критиците си ще кажа, че нямам абсолютно никакви нарушения, които да са в разрез със закона или с морала. Вечер спя спокойно и пожелавам на всичките си „доброжелатели“ да са в същия мир със себе си и съвестта си. Това написа във Фейсбук бившият регионален министър Николай Нанков. Повод са изнесените от в.“Сега“ данни от декларацията му пред антикорупционната комисия, че от 2011г. живее безвъзмездно в апартамент на семейна приятелка в София. В разследване на в.“Дума“ пък се твърди, че Тодорка Сотирова, която му е предоставила жилището, е бивша негова съдружничка и е печелила от европроекти.

Във Фейсбук Николай Нанков пише, че член на семейството му, а след това и той, са имали общ бизнес с близка на Тодорка Сотирова през 2008 – 2009 г., когато е бил далече от политиката и публичния живот.

На адреса в Априлци, където е родната ми къща, са регистрирани две дружества, които не развиват дейност, включително и по европроекти и обществени поръчки. Същото важи и за дружеството, регистрирано в София, заявява бившият министър.

- реклама -