Нанков, АМ "Тракия", ремонти

Нанков: Ремонтите на АМ „Тракия“ ще приключат до 15 юни

Ремонтните дейности по автомагистрала „Тракия“ ще приключат до 15 юни.

Това заяви пред журналисти в Шумен строителният министър Николай Нанков, цитиран от „Фокус”.

Ремонтните дейности между 160 и 140 км доведоха до задръствания, а се превърнаха и във фактор за няколко тежки катастрофи с жертви.

„Това са 22 км пълна рехабилитация на автомагистралата в двете посоки за движение, като дейностите се осъществяват в рамките на под 30 дни. Работи се денонощно, през месеците май и юни текат активни строителни ремонти по пътищата в страната. Тежко е да се пътува в подобни условия, но е тежко да се пътува и по нарушена асфалтова настилка, която особено в активната лента за движение беше нетърпима, по автомагистрала „Тракия“, подчерта министърът.

До 22 юни трябва да приключат ремонтите на АМ „Хемус” в Шуменска и Варненска области. През цялото лято ще се ремонтират мостовете по аутобана в района на София: „Мостовото съоръжение при 336 км е в трагично състояние, прави се ремонт на колоните и фундаментите на моста, затова не се виждат работници“.

До началото на активния летен сезон ще приключат дейностите и по пътя Бургас – Слънчев бряг.

По отношение на автомагистрала „Струма“ министър Нанков отбеляза, че дейностите ще приключат предсрочно със 7 месеца – през октомври тази година, като пусковият срок е бил май догодина. Става дума за участъка от 25 км от Кресна до Сандански.

За пътя Разград – Кубрат министър Нанков посочи, че участъкът е в лошо състояние, като през годината предстои да бъдат рехабилитирани 9 км.

Нанков коментира, че с въвеждането на тол таксите ще се увеличи финансовият ресурс за ремонти на пътната мрежа.

- реклама -