Николай Нанков, Петя Аврамова, разпит, полиция

Нанков и Аврамова след разпита в полицията: Само внушения без факти! Целят да свалят гласове от ГЕРБ

Бившите регионални министри Николай Нанков и Петя Аврамова отидоха на разпит в Главна дирекция „Национална полиция”. Те бяха придружени от адвокат Менко Менков.

Нанков и Аврамова се изумиха защо това се прави 4 дни преди изборите за сигнал от преди 2 месеца.

„Странното е, че две държавни структури питат за едно и също нещо – строежа на магистрала „Хемус“. Ние сме давали сведения в Националната следствена служба. Въпросите бяха същите. Странното е, че става на края на кампанията, а ние с Нанков сме кандидати за депутати. Вместо да си свършим работата, ние двама обяснения 2 пъти за едно си също нещо“, подчерта Аврамова.

Тя заяви, че става въпрос за стари питания и отрече да е имало нередности по време на нейното управление на МРРБ.

„До 12 май не съм получавала сигнали за нередности, а сега няма как да искам информация, тъй като тя е в служебния министър“, обясни Аврамова.

„Какво наложи това идване в ГДНЦ, това не е досъдебно производство. Няма нищо ново и да ви помоля без спекулации, да не влизаме в тона на Рашков и Комитова, че се строи без никакви строителни книжа. Ама как така“, възмути се Нанков. „ Има книжа за 1, 2 и 3 участък на магистралата и съответни разрешения“, каза Нанков и допълни „Знам какво усещане създадоха тези хора в обществото и какво целят – да свалят гласове от ГЕРБ. Само внушения, без факти, 7 месеца нищо не намериха“, подчерта той.

Нанков обясни, че няма логика Комитова да плаща по незаконни договори „ Аз не говоря празни приказки. Питайте „добрите фирми“, както ги нарича Комитова“.

„Служебните министри откраднаха половин милион от „Хемус“. Всеки лев е обезпечен съгласно законодателството“, допълни Нанков. Адвокат Менков обясни, че днес е получил едно листче и че им е било трудно да отговарят. „Целта е призоваване от днес за днес. Клиентите ми да напуснат кампаниите си. Разходката беше излишна. Със същия предмет беше и в Националната следствена служба преди 3 месеца“, каза адвокат Менков, който ги е придружавал по време на разпитите в полицията.

Двамата разкриха, че не са викали медиите пред ГДНП и коментираха, че публичността на тези разпити е дело на Радев и неговите приближени, които са съобщили на медиите за мястото и часа на разпитите.

Нанков и Аврамова обясниха, че няма от какво да се притесняват и не са направили нищо нередно.

Източник: Tribune.bg

- реклама -