нанков царски имоти съдебни дела

Нанков: Българското Черноморие не е застрашено от водна криза

„Всички живеещи по българското Черноморие трябва да са спокойни – в язовир „Камчия” за следващата поне година и половина има осигурена вода. За воден режим или криза не може да се говори”. Това заяви на брифинг в Бургас заместник-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Той заедно с министъра на околната среда и водите Емил Димитров  инспектират състоянието на язовирите в регионите на  Варна и Бургас.

Според него има още няколко спешни ВиК задачи, които трябва да се решат в област Бургас. Една от тях е аварийното водоснабдяване на трите села Маринка, Димчево и Твърдица, които преди две седмици бяха наводнени. „Има резервиран бюджет от Българския ВиК холдинх и предстои внасянето на проекти за две от селата”, категоричен е зам.-министър Нанков.

По думите му тази година, за разлика от миналата има изобилие от валежи, последиците от които са създали проблеми в планинските области, където са се активирали тежки срутищни процеси. „За съжаление в този период други дейности, освен аварийно обрушване на скатове, не могат да бъдат извършвани. Но в рамките на пролетните и летните месеци, има заделен бюджет от АПИ, опасните участъци ще бъдат обследвани“, посочи той.

- реклама -