Нани Португалия

Нани: Португалия не е имала по-добър отбор

Една от звездите на Португалия Луиш Нани заяви, че родината му никога до сега не е разполагала с по-добър отбор. „Мореплавателите“ се промъкнаха трудно до четвъртфиналите на европейското първенство във Франция, където ще се изправят срещу Полша. Нани вярва в успеха срещу „дружина полска“ и е на мнение, че ключът към победата е в колектива. „До този момент показахме, че всички седим в една лодка и гребем в една посока. Според мен, никога не сме имали по-добър от този, с който разполагаме в момента, а атмосферата е отлична. Това е основният фактор за по-добрата ни игра и съм сигурен, че този път ще стигнем по-далеч“, коментира Нани.

Португалецът призна, че е готов и на жертви в името на европейската титла. „Имахме няколко зрелищни мача като този с Унгария, където показахме, че можем да бележим. Ако цената да продължим да напред е да жертваме тази атрактивност, то ние сме готови да го направим“, заяви футболистът на Фенербахче.

Той коментира и следващия съперник на Евро 2016 Полша. „Те са един много силен състав, в който има доста опитни футболисти. За да ги отстраним, ще трябва да дадем най-доброто от себе си. Не  мога да кажа, че сме фаворити, тъй като цялото първенство е много равностойно“, каза още Нани.

- реклама -