Димо

Намериха жив и здрав тригодишния Димо

3-годишният Димо, изгубил се край Смирненски, е жив и здрав. Момченцето, което се загуби в района на русенското село Смирненски е открито около 15 часа днес във видимо добро състояние.

Момченцето е открито съвсем случайно от двамата земеделци, които са били в нивата да поправят комбайна, повреден предния ден. Когато припалили машината, чули детски плач. Тръгнали към гората и там открили малкия Димо.

„Отначало беше малко неадекватно, после стана, искаше вода. Беше голичко, в трънките навряно под сянката. Не знам как е оцеляло просто тая гора да мине“, казва Мартин Радославов. Приятелят му Красимир Кирилов също е щастлив, че са намерили детето. „Нека е живо и здраво, пък имало късмет да живее“, допълва той.

 

Димо

Двамата мъже са уведомили веднага полицаите от съседното село Червена вода, а от Русе е бил изпратен реанимобил на „Спешна помощ“.

ДимоМалкият Димо е настанен в реанимацията на русенската болница в тежко състояние, но контактен. „Към този момент определяме, че тежестта на здравното му състояние се дължи на обезводняване. С постъпване в Спешно отделение детето е прегледано и лечението му е почнато веднага под грижите на детски лекар и реаниматор. Съвсем леки одрасквания има по кожата на телцето, има няколко кърлежа“, обясни д-р Йосиф Новаков от болницата.

Момченцето ще остане засега в реанимация, след което ще бъде преместено в детското отделение. То ще остане в болницата до пълното си възстановяване.

- реклама -