Болницата в Първомай

Намериха майката на изоставеното бебе

Районна прокуратура-Първомай наблюдава досъдебно производство за изоставено в безпомощно състояние бебе в гр. Първомай – престъпление по чл. 137 от Наказателния кодекс, съобщиха от прокуратурата.

На 23 май 2016 г., около 6,30 часа в Центъра за Спешна медицинска помощ в гр. Първомай е намерено бебе в черен сак. Момиченцето е било на видима възраст един ден. Под ръководството на Районна прокуратура- Първомай са проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия, като е установено, че майката на детето е А.Л., на 39 г. от гр. Димитровград. Жената е с психически увреждания и е поставена под наблюдение.

В момента и бебето, и майката са настанени в болницата в Първомай. Състоянието на бебето е стабилизирано и е поставено в кувьоз. Жената е получила усложнения заради раждането в домашни условия, но няма опасност за живота й.

Бебето е било оставено в болницата от 64-годишния З.Р. от с. Поповица, обл. Пловдив. Той е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Събраните данни от разследването сочат, че детето е родено няколко часа по-рано в изоставена сграда в с.Поповица. В момента се извършват активни процесуално-следствени действия по случая. Предстои назначаване на медицински експертизи, разпити на свидетели и др.

- реклама -