автобус АМ "Тракия", шофьор

Нако Велянов почина на волана, но успя да спаси 20 футболисти и треньори

67-годишният Нако Велянов получи инфаркт зад волана на рейса, но успя да го отклони в канавката на магистрала “Тракия” край Пазарджик и така предотврати голяма трагедия.

Това се случи снощи.

Момчетата от „Беласица“ не успяват да се зарадват от победата си в Панагюрище.
На магистрала „Тракия“, на път за дома на шофьора на му прилошава.
„В един момент така прогледнах и викнах на шофьора: „Излизаме от платното, излизаме от платното, върни се, върни се“, но почна едно такова дълго очакване. Беше обърнат надясно и беше полегнал и може би е завъртял волана към ската“, каза за бТВ Иван Златински, управител на ОФК „Беласица“.
автобус АМ "Тракия", шофьор
Хората в Петрич са признателни, че дори в последния миг от живота си, водачът е направил всичко възможно да предотврати много по-тежък фатален инцидент и е опазил 24-мата футболисти, треньори и помощници в клуб „Беласица“.
“Поклон пред този човек, който в последните секунди от живота си не забравя за дълга си, да опази пътниците”, “Поклон пред човека, с последни усилия успял да спаси други животи”, “Чичо Нако, ти извърши подвиг”, бяха част от коментарите на петричани, потресени от трагичния инцидент. “Ще трябва да отмине малко време, за да осъзнаем какво точно можеше да се случи и какви биха били мащабите на трагедията при едни други обстоятелства”, каза близък приятел на Нако Велянов. Мъжът цял живот работел като професионален шофьор. Карал товарни камиони, автобуси, има транспортна фирма.
Местните го познават като спокоен и лъчезарен човек. Мъжът е бил сред най-запалените фенове на ФК „Беласица“, от години е подкрепял отбора и често е присъствал на футболните им срещи.

Чичо Нако спаси 20 футболисти и треньори, но издъхна зад волана на рейса.

- реклама -