Тошко Йорданов, ИТН, заседание, Комисия по здравеопазване, зелен сертификат, депутати, НС

Наказаха Тошко Йорданов, нарече Настимир Ананиев „врачок“

Нов скандал в парламента. Депутатът от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов получи наказание, след като обиди колегата си Настимир Ананиев от „Продължаваме Промяната“.

От парламентарната трибуна Йорданов използва думата „врачок“, за която му бе наложено наказание „забележка“, съобщава DarikNews. По-рано от парламентарната трибуна Ананиев заяви, че ИТН се разпада и няма да влезе в следващ парламент.

Йорданов се обърна към председателя на НС Никола Минчев: „Допускате странно водене на това заседание. Оставихте политическия номад Настимир Ананиев, който в момента е във вашата партия, да говори за неща, които ще станат в бъдещето, което няма връзка със заседанието“.

И продължи: „Или е копринен, или е нефелен, или е с всичкия си. Та ако приемем, че той знае какво става в бъдещето, и вие допускате да е в това заседание, моля ви да му позволите да каже числата от тотото, евентуално дали ще вали, колко ще дойде външният дълг. Просто човекът знае бъдещето. Позволете на този врачок да каже и други важни неща“, заяви още Йорданов.

- реклама -