тенис залози

Наказаха български тенис съдия заради залози

Младият български съдия на стол Стефан Миланов е наказан за шест месеца и е глобен с $10 000. Причината – залози на тенис мачове, включително на такъв, който е ръководил лично. Това съобщи международната агенция за тенис интегритет, която съблюдава спазването на правилата в антикорупционната програма на световния тенис.

Санкцията на 24-годишния Миланов влиза в сила със задна дата от 15 ноември 2022 г. Тя ще важи до 14 май 2023 г. През този период Миланов има пълна забрана както да съдийства, така и да присъства на тенис събития под юрисдикцията на която и да е ръководна организация – местна или международна.

Според съобщението от ITIA Миланов е признал две отделни нарушения, свързани със залози.

Българската фередация по тенис също спря правата на съдията и планира да наложи и по-тежка санкция. „Федерацията винаги е била ангажирана със спазването на феърплея и е проявявала безкомпромисност към нарушителите. Категорично осъждаме участие в подобни нелегални дейности. Подкрепяме изцяло действията за съхраняването на почтеността в спорта. Ще предложим Стефан Миланов да получи допълнително наказание от дисциплинарната комисия“, коментира Веселина Донева –  председател на съдийската комисия към федерацията.

- реклама -