Цветомир Найденов

Найденов: Божков е сериен изнасилвач, той е в черния списък на САЩ и ЕС

Васил Божков е най-големият сериен изнасилвач в държавата, включително на непълнолетни. Това каза пред bTV Цветомир Найденов, който е съдружник с Божков в Еврофутбол от 1993 г.

Найденов разказа, че познава издирвания бизнесмен от 1990 г., а през 1993 г. стават съдружници.

Toй твърди, че през последните 20 години почти всички шефове на Комисията по хазарта редовно са посещавали офиса на „Нове холдинг“.

Изключение правели само Мария Филипова и Калоян Кръстев.

Найденов съобщи още, че Божков контролира напълно Комисията по хазарта и единственото нещо, което му е в главата е да бъде пълен монополист.

След като ни заплаши на 12 юни 2019 г. с убийство мен и брат ми, решихме, че така повече не може. Първото нещо, което направихме, беше да си гарантираме сигурността – на нас, децата и баща ни“, каза още той.

Цветомир Найденов призова разследващите да си зададат въпроса за атентата срещу Манол Велев, когато вътрешен министър беше Румен Петков.

Той съобщи още, че от 15 дни се извършва „петата по мощ в историята на интернет кибератака срещу Ефбет“. По отношение на това, къде се намира Васил Божков, Найденов заяви следното: „Когато ви каже на Балканите, значи е на Филипините. Когато ви каже, че е на половин час, значи се намира на 10 часа разстояние.“

„Васил Божков е в черния списък на САЩ и ЕС и той не може да работи там. Поканете американския посланик и Иван Костов, за за ви разкажат“, добави още Найденов.

Божков е в неизвестност от няколко дни, издирван е с международна заповед за арест. Повдигнати са му 7 обвинения – за ръководител на организирана престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит за подкуп на длъжностно лице, както и за подбудителство и престъпление по служба.

източник: bTV

- реклама -