Ако ви се похапва вкусен и ароматен тиквеник за Бъдни вечер, тази рецепта със сигурност ще ви очарова.
Наясно сме с това, че традиционният сладкиш не е сложен за приготвяне, но въпреки това си има своите особености, с които трябва да се съобразим.
Вкусен тиквеник само за 30 минути
Продукти за тиквеника: • тиква – 500 г;
• кори за баница – 1 пакет фини (500 г);
• олио – 100 мл;
• канела – 1 с.л.;
• мед – 200 г;
• грис – 5 с.л.;
• орехи – 3/4 ч.ч. счукани;
• газирана вода – 100 мл;
• пудра захар – за поръсване.
Начин на приготвяне:
Тиквата се обелва и след това се настъргва на едро ренде.
В отделен съд се смесват грис, мед, канела и натрошени орехи.
Взимат се три кори, поливат се с олио и върху тях се подрежда от тиквената плънка. Навиват се на руло.
По същия начин се процедира и с останалите продукти.
Светъл празник!