Най-вкусният тиквеник за Бъдни вечер

Ако ви се похапва вкусен и ароматен тиквеник за Бъдни вечер, тази рецепта със сигурност ще ви очарова.

Наясно сме с това, че традиционният сладкиш не е сложен за приготвяне, но въпреки това си има своите особености, с които трябва да се съобразим.

Вкусен тиквеник само за 30 минути

Продукти за тиквеника: • тиква – 500 г;

• кори за баница – 1 пакет фини (500 г);

• олио – 100 мл;

• канела – 1 с.л.;

• мед – 200 г;

• грис – 5 с.л.;

• орехи – 3/4 ч.ч. счукани;

• газирана вода – 100 мл;

• пудра захар – за поръсване.

Начин на приготвяне:

Тиквата се обелва и след това се настъргва на едро ренде.

В отделен съд се смесват грис, мед, канела и натрошени орехи.

Взимат се три кори, поливат се с олио и върху тях се подрежда от тиквената плънка. Навиват се на руло.

По същия начин се процедира и с останалите продукти.

Светъл празник!

 

 

 

- реклама -