спортни събития

Най-важните спортни събития през 2021 г.

Коронавирус пандемията, която обхвана целия свят, провали голяма част от спортния календар за изминалата година. Едни от най-значимите събития – Олимпиадата в Токио и ЕВРО 2020, бяха отложени с една година, което доведе до колосални финансови загуби. Безспорно 2020 г. беше много тежка за феновете на спорта, но за сметка на това, сега ни очаква една наситена програма със събития в Palms Bet online. Да се надяваме, че сме оставили най-лошото зад гърба си. Да погледнем напред и да видим какво ни очаква през 2021-ва година и кои са най-важните спортни мероприятия през нея.

Олимпиадата в Токио

Естествено, най-значимото събитие, което ни очаква през тази година, е Олимпиадата в Токио. Както знаем, тя трябваше да се проведе през миналото лято, но пандемията отложи най-древното състезание с една година.

Олимпийските игри ще се проведат от 23 юли до 8 август. Почти сигурно на тях ще бъдат допуснати зрители, но все още не е ясен броят им. Към момента домакините от Япония изпитват известни затруднения с организацията на Игрите и се очаква последната дума на японското правителство за броя на зрителите.

Почти сигурно е, че ще бъдат допускани само местни, а церемонията по откриването на Олимпийските игри ще се проведе без публика. Единствено състезателите и официалните лица ще присъстват на нея.

Евро 2020

Футболният календар се очертава да бъде изключително сгъстен през следващите 2-3 години. Евро 2020 ще започне на 11 юни и ще продължи до 11 юли. Отлагането на Европейското първенство през миналата година доведе до сериозни размествания, което определено ще окаже ефект върху представянето на топ отборите.

Да се надяваме, че традицията топ футболисти да се контузват дни преди събитието няма да се спази и ще наблюдаваме силен шампионат. Добрите новини са, че всички мачове ще бъдат с публика, а в зависимост от страната, която ще бъде домакин, ще се определя техният брой. Единственото изискване от УЕФА бе да се гарантира минимална посещаемост от 25% от капацитета на стадиона. Именно поради тази причина от списъка с домакини отпаднаха Дъблин и Билбао.

Уимбълдън

Любителите на тениса ще могат да се докоснат до най-стария турнир, след като през изминалата година им бе отнета тази възможност. Очаква се 134-ото издание на „Уимбълдън“ да се проведе от 28 юни до 11 юли. Все още няма яснота колко процента и дали въобще ще бъдат допуснати фенове до събитието. Организаторите споделят, че работят по този въпрос, въвеждайки строги правила и мерки за безопасност.

Европейското първенство по волейбол

Очаква ни дълго лято, изпълнено със спортни събития. Веднага след Евро 2020, Олимпиадата, Уимбълдън и вероятно боксовата среща на века между Джошуа и Фюри, ще се състои Евроволей 2021. Турнирът ще започне на 1 септември, а финалите са насрочени за 18-19 септември. Стискаме палци на “лъвовете” и се надяваме, че ще успеят да се представят достойно и да стигнат до битка за призовите места.

Очертава се една изпълнена със спортни събития 2021-ва година. Заедно с Palms Bet, можете да следите всички мероприятия в реално време и да се възползвате от най-добрите оферти за Евро 2020, Олимпиадата в Токио и Уимбълдън. Солидните бонуси и страхотните коефициенти са гарантирани!

- реклама -