къщи

Най-странните къщи на света

Творческият гений на човека няма граници. Архитекти се надпреварват за най-странната къща на света, а примерите са много.

Повечето от къщите обаче са построени с много пари, е има и такива които са направени само с повече въображение.

Ето и най-странните къщи в света:

Гъбената къща

Гъбената къща
Гъбената къща

Гъбената къща е построена от професора по архитектура и интериорен дизайн в университета в Синсинати Тери Браун. Тя има само една спалня и се намира в иначе традиционната част на града. Името на сградата идва от нейния външен вид, напомнящ ресните в долната част на гъбите. Нейният дизайн е органичен и е допълнен от дървесина, цветно стъкло, мидени черупки и други естествени материали.

Обърнатата къща

Обърнатата къща
Обърнатата къща

Тази къща вече е доста известна заради наистина странния си и нестандартен дизайн – цялата конструкция е буквално обърната наопаки. Конструкцията е изградена от полския филантроп и дизайнер Daniel Czapiewski, за да напомня на хората за „престъпленията срещу човечеството“ и изостаналостта на света. Конструкцията е била завършена за 114 дена.

Прозрачната къща

Прозрачната къща
Прозрачната къща

Прозрачната къща в Япония. Вдъхновена от древните ни предшественици, обитавали дърветата, прозрачната къща „House NA“ в Япония ви предлага много дневна светлина, но почти никакво уединение.

Раковинообразната къща в Мексико

Раковинообразната къща в Мексико
Раковинообразната къща в Мексико

Сградата е вдъхновена както от морската фауна, така и от работата на испанския архитект Антони Гауди. Този дом се намира в околностите на Мексико Сити и е перфектен пример за това, което днес наричаме биоархитектура. Идеята на този тип архитектура е сградите да бъдат построени на базата на естествени, органични форми и да бъдат в хармония с природата. В къщата живее младо семейство с две деца, което държало да обитава къща, която има нетрадиционен дизайн.

Къща-самолет

Къща-самолет
Къща-самолет

Много хора мечтаят да летят. Тази къща, превърната вече в хотел предлага да не се разделяте с усещането за полет дори и на твърда земя. Самолетът Боинг-727 принадлежал на South African Airways, а след това превозвал пасажерите на Columbia’s Avianca Airline, за да се установи в най-малката латиноамериканска държава.

Къщата кошница

Къщата кошница
Къщата кошница

Една от най-чудатите сгради в света е постройка под формата на кошница. Явно дизайнерите наистина влагат невероятно въображение, особено когато е подплатено с много пари. Невероятната сграда е дело на американеца Дейв Лонгабергер, който мечтаел да направи подобна сграда за фирмата си за кошници.

Лудата къща

Лудата къща
Лудата къща

Виетнамската архитектка д-р Данг Виет Нга сътворява през 90-те години „Лудата къща“, формално наречена вила „Ханг Нга“. Вилата всъщност е хотел и има 10 различни стаи, които струват между 10 и 45 долара. В тях няма вентилатор, телефон, телевизия и интернет достъп, но вие ще оцелеете, казва архитектката. На практика вилата е една архитектурна забележителност, която не може да се види в друг край на света.

- реклама -