животни
сн. БГНЕС

Най-скъпите животни в света

Има хора по света, които обичат животните и са луди по тях. Освен това държат животни вкъщи. За тях няма значение колко струва животното. Както всички знаем, животните са лоялни, страхотни спътници и също освобождават от стреса. Някои животни са толкова уникални и скъпи, че цената им е рекордна сама по себе си; милиони се изразходват всяка година за закупуване на тези животни. Нека да разгледаме 10 скъпи животни в света, които изстискват и най-пълния джоб, предлага портала „Яндекс“ :

Арабски кон

Цена: до приблизително 100 000 $

Най-старата и царствена порода коне, която произхожда от Арабския полуостров. Той има различна форма на главата и висока каретна опашка с издълбана шия, което го прави уникален сред другите.

Лавандулова топка – албинос питон

Цена: до приблизително $ 40 000

Тези питони са продукт на рецесивни гени. Поради жълтите си шарки и червените очи те са подобни на цвета на топката и най-красивата змия в света.

Хората ги купуват и отглеждат като домашни любимци, известни още като „висококонтрастни“ змии.

Тибетски мастиф

Цена: приблизително $ 582 000

Това е тибетско куче и най-голямото в света, което прилича на лъв.

Също така се счита за признак на богатството на едно общество. Те се срещат в различни цветове като кафяво, черно, бяло и червено. Тези домашни любимци са домашни защитници или кучета пазачи, които са обучени да защитават добитъка, двора и др. Изненадващо е, че за самозащита те имат способността да се борят с тигрите и техните групи.

Мис Миси

Цена: до приблизително 1 200 000 долара

Мис Миси е крава Холщайн. Интересен факт, знаете, че тази крава произвежда 50% повече мляко от средната крава и следователно е най-скъпата крава в света. Тя e спечелила много състезания като „Голям шампион“ от всички породи.

Маймуна де Браза

Цена: от $ 7000 до $ 10 000

Името, дадено на тази маймуна, идва от френски пътешественик и е много стара форма на маймуна.

Изненадващо е, че няма различни видове от това животно и поради скрития му талант те са трудни за намиране. Максималната продължителност на живота е 30 години и се среща в Африка. Тяхната работа е да защитават семействата си и да водят социалните си групи в джунглата.

Сър Ланселот на Бис

Цена: приблизително 155 000 $

Знаете ли, че това животно е първото клонирано куче в света и се превърна в най-скъпото животно на Земята? Двойката Едгар и Нина Ото във Флорида притежавали кучето Ланселот, което починало от рак през 2008 г. След това семейството решава да клонират неговата ДНК. Така се ражда сър Ланселот Бис.

Бели лъвове

Цена: приблизително $ 140 000

Тези отделни видове лъвове са много редки и са трудни за определяне. За първи път са открити през 1938 година. Мутацията или бялото е пигментация в козината, която за пръв път е била забелязана в района на Тимбавати, дори очите им също са светли или бели на цвят. Твърди се, че бялото се дължи на рецесивни гени и от двамата родители. Те могат да се видят само на скъпи африкански сафарита.

Зелена маймуна

Цена: приблизително 16 000 000 долара

Да, казва се маймуна, но странно! Това е кон. Най-скъпото, рядко и красиво животно в света. Това е американският състезателен кон, известен като горски.

Китайско качулато куче

Цена: приблизително $ 5000

Китайските качулати кучета са едни от най-скъпите кучета, които можете да си купите. Изненадващо, те са без косми, което означава, че имат малко косми точно около лапите и муцуната си. Сам е световноизвестно китайско качулато куче, което спечели конкурса за най-грозно куче в света през 2003-2005.

- реклама -