рокля

Най-скъпата рокля в света е принадлежала на Мерилин Монро

Когато на 19 май 1962 г. Мерилин Монро поздравява президента Джон Ф. Кенеди за рождения му ден, пеейки прословутото „Happy Birthday Mr. President“ тя е облечена в блестяща рокля, която буквално обезкуражава всички присъстващи мъже.

Тясната рокля, която е обсипана с 2500 кристала, плътно обгръща тялото на вечната секс богиня и описва апетитните й форми. Половин век по-късно тя се превръща в най-скъпия тоалет на света.

Миналата година роклята е продадена на търг за 4,8 млн. долара

Тя е изработена по поръчка от художника на костюми Джийн Луис специално за 45-тия рожден ден на президента Кенеди. Холивудската знаменитост е открита мъртва само три месеца, след единствения път, в който облича знаменитата рокля.

Монро дефилира с роклята пред 15 хиляди гости в Медисън Скуеър Гардън. Това е и едно от последните публични места, на които платинената блондинка е видяна жива.

На кино легендата е принадлежал и втория най-скъп тоалет в света. Става въпрос за бялата рокля с плисирана пола, с която тя се появява в сцена от комедията „Проклетите седем години“. Моментът, в който въздухът от вентилационната решетка на нюйоркското метро развява фустата на актрисата я превръща във вечен сексимвол.

Роклята бе продадена преди няколко години за 4.6 млн. долара.

- реклама -