Най-сетне: топло и слънчево днес, температурите стигат до 25 градуса

Топло и слънчево ще е най-сетне днес, като температурите ще достигнат на места до 25 градуса.

През деня от югозапад облачността, предимно средна и висока, отново ще се увеличи. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максимумът, до който ще достига живакът ще е между 20 и 25 градуса. По-ниски ще са стойностите по Черноморието. В София термометърът ще сочи около 20°. Това показва прогнозата на НИМХ.

НадЧерноморието ще бъде слънчево. В сутрешните часове главно по южното крайбрежие ще има ниска облачност, която бързо ще намалее. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат 14-17°. Температурата на морската вода е 13-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Впланините ще бъде предимно слънчево, над масивите в Западна България с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималната температура на 1200 метра ще е около 13°, на 2000 метра – около 5°.
Дългосрочната прогноза за целия месец май показва, че живакът ще продължава да играе и през следващите дни. Според метеоролозите средната температура ще бъде около нормата. Въпреки това ще се получават амплитуди от близо 30 градуса. Най-високите очаквани стойности на термометрите през май се очаква да бъдат 32 градуса.
- реклама -