Най-популярните монахини, които разбиха рок сцената- ВИДЕО, СНИМКИ

The Siervas са група от 12 перуански монахини, които използват разнообразни инструменти в своята музика – от класическа цигулка или кларинет до електрическа китара и барабани, предава Rome report.

В превод името на групата означава „слуги“ в препратка към тяхната служба на Бог.

Те бързо стават популярни по цял свят с първия си музикален клип към песента „Вярвай в Бог“. Той вече има почти милион гледания в „Ю туб“, а песента разказва за момче, което се губи в търговския център, но открива Божията любов.

SiervasМонахините споделят, че имат само една цел в тяхното творчество – да проповядват любов към Бог.

„Идеята е, че музиката може да предава посланието на вярата. Това е най-важно за нас. За да достигне посланието ни до повече хора, използваме много различни инструменти и създаваме музика в различни жанрове“, споделя сестра Синди.

phptpmbgv_559x-Групата няма недостиг на почитатели. Монахините са подпомагани от както от гражданите на Перу, така и на известни продуценти, работили с групи като Foo Fighters и Nirvana.

siervas4_largeВ момента групата обикаля из Латинска Америка, а билетите за представленията им се изкупуват бързо. Те също така работят и над втория си албум.

phprdkbek_559x-Приходите от всички дейности на групата се насочват към най-нуждаещите се.

„Всичко, което спечелим, е за благотворителност. Миналата година с пари от концерти успяхме да подпомогнем създаването на християнска общност в Ангола. Тази година искаме да подпомогнем една от най-бедните части на Перу – Аякучо“, казва сестра Хосефина.

 

- реклама -