Най-опасните японски ястия погубват за секунди

Най-опасните японски ястия

Япония се слави със своята екзотична кухня. Но заедно с екзотиката част от ястията крият и истинска опасност за здравето и жевота на човека, който ги консумира. Наистина – това са ястия, които не се приготвят в ежеднението, но празниците обикновено са съпроводени със смъртта на няколко човека, които са прекалили с традиционна кухня. Най-опасните ястия се приготвят само от висококвалифицирани готвачи, които стриктно спазват правилата при приготвянето им.

Рибата фугу

Всъщност фугу е названието на ястието, а се прави от рибата Takifugu rubripes, която има специфичен външен вид. При опасност рибата се надува и поглъща всичко, което се изпречи на пътя й. В организма си натрупва невероятно количество токсична отрова, която се събира по кожата и вътрешните органи.

Ако рибата се приготви правилно, то в организма на човек се натрупват вещества, които предизвикват еуфория. Но ако готвачът е допуснал грешка, то човек умира само 20 минути след консумацията и то в силни болки и спазми. Удивително е, но в Япония такава смърт се счита за почтена. Фугу се приготвя със сирене или печено и се гарнира с различни сосове. Ястието е привлекателно не само за японците, но и за хора от много други страни.

Сан Нак Джи

Говорим за все още жив и движещ се октопод. Причината е, че макар и вече приготвен за консумация, октоподът все още мърда и човек трудно може да го преглътне.

Голяма част от хората, които са се престрашили и са решили да го опитат, се задавят и умират на масата.

Моти

Това ястие не съдържа нищо особено и не блести с вкусови качества. Прави се от ориз. Отличава се обаче с много голяма лепкавост. Така че дори и много внимателно да дъвчете, пак може да се задавите.

Ястието е традиционно за Нова година, затова и в страната отчитат за всеки празник по няколко смъртни случая.

Медуза

За приготвяне на деликатесни ястия се използва голяма медуза. По време на приготвянето готвачът изрязва от нея всички места, които съдържат токсини. Но и при най-прецизната дейност съществува опасност от грешка.

Японците обаче рискуват, защото медузата съдържа голямо количество от необходимите за човешкия организъм вещества.

Десерт с живи пчели

Печени сладки, които са гарнирани с пчели.

Според японските пчелари десертът е изключително полезен, защото по този начин се запазват всички полезни свойства на меда.

 

- реклама -