Най-опасните градове в света: Кейптаун, градът, в който туристите е по-добре да не излизат вечер

Тук можете да се насладите на живописни крайморски маршрути, плажът винаги е наблизо. Можете да похапнете в разнообразни ресторанти, да се докоснете до пъстрата смесица от общности и култури.

Това е Кейптаун.

Но тук индексът на престъпност е 81.82

През последните години нивото на престъпност сe е увеличило значително. Това касае е туристите. Те винаги са предупреждавани за рисковете, които дебнат през деня. Както и че е по-добре да не предприемат разходки през нощта, освен ако нямат сигурен гид.

Можете да бъдете ограбени докато се разхождате, не оставяйте ценни вещи в колата, защото може да не си ги намерите. Бъдете готови да чуете обиди по улицата или да танете обект на сексуален тормоз. Това са част от предупрежденията както към туристите, така и местното население.

Убийствата в Кейптаун са се увеличили с 40% за периода 2011/12 и 2015/16.

След основните причини за увеличаването на престъпността са социалното неравенство, високите нива на безработица и бедност, несправедливото отношение на правоприлагащите служби към различните социални прослойки.

Повечето убийства се извършват между хора, които се познават. Но не са 1 или 2 случаите на нападения над туристи.

В Кейптаун, който не е поискал, той не се е въоръжил.

Това важи за повечето райони на ЮАР. Само преди месец полицията в Гаутенг унищожи 30 000 незаконни огнестрелни оръжия. Две трети от тях са предадени доброволно, 10 000 са конфискувани от полицията.

Туризмът е един от основните поминъци на това колкото красиво, толкова и криминално място на планетата. Затова и има зони за по-безопасна разходка, където хората свободно се придвижват.

Много от околните хълмове, който допълват живописната гледка, съща са в списъка с опасни места.

Заради бедните предградия, които водят към тях. Освен риск от посегателство, там са много разпространени ХИВ и СПИН.

Преди година в Кейптаун бяха екзекутирани мъж и жена – българско семейство.

Според полицията Анджело Димов и втората му съпруга Неси Пеева са били застреляни от близко разстояние в дома си. Двойката е стояла с лице към екзекуторите си. Техните лаптопи и мобилни телефони са били откраднати.

За щастие в този момент 6-годишната им дъщеря е била на занималня, а не в дома на семейството, където се е разиграла кървавата саморазправа. Според данни на полицята Анджело бил замесен в злоупотреби с кредитни карти и срещу него се е водело дело.

- реклама -