Логан Пол видео YouTube самоубийства видео

Най-мразеният супер популярен актьор: С какво Логан Пол заслужи омразата на хората?

Логан Пол е най-търсеният актьор в Гугъл тази година.

Той се превърна в може би най-мразеният човек в интернет от началото на 2018-а. Причината за това е видео, заснето при неговото посещение в т.нар. „гора на самоубийствата“ в Япония, което след това Пол монтира и качва в своя YouTube канал. За него са абонирани над 18 милиона души.

Във видеото се виждат кадри с мъртвото тяло на човек, обесен в гората. Кадри, които влогърът умишлено е оставил вътре.

На кадрите се вижда как Пол и приятелите му попадат на трупа на обесен мъж. Тялото на самоубиеца е замъглено при монтажа, но все пак е оставено във видеото.

„Мисля, че това е исторически момент за YouTube, защото съм почти сигурен, че това никога не се е случвало“, заявява Пол пред камерата, след като вече е сигурен, че са открили самоубиец.

„След като отбелязахме този факт: Стягайте коланите, защото никога няма да видите видео като това!“, довършва влогърът.

https://www.youtube.com/watch?v=NTqfInUkgis

Видеото доведе до огромна вълна от обвинения и обиди срещу Пол, както и от недоволство към самата платформа Ю Тюб. Много от потребителите не смятат, че мерките, които са взети срещу влогъра, са достатъчни, а неговото извинение не смекчи възмущението и гнева от видеото.

Потребителите масово нарeкоха стореното „отвратително“ и осъдиха шегите с тежка тема като депресията и посегателството срещу собствения живот.

В кампанията срещу влогъра се включиха и популярни личности, сред които актьорите Аарън Пол и Софи Търнър.

Логан бързо съобразява, че е сътворил неимоверен гаф и сам изтрива скандалното видео по-малко от 24 часа след качването му. За това време обаче то е видяно от повече от 6 милиона потребители, някои от които успяват да го свалят и отново да го публикуват.

Пол се извинява първо в туитър, а после и във видео в мрежата. Той признава, че е сгрешил и твърди, че не е оставил кадрите с мъртвото тяло, за да си осигури гледания, а за да „обърне внимание на проблема със самоубийствата“ и тяхната превенция.

От YouTube предприеха редица мерки и наказаха влогъра. Все пак каналът на Пол остава в платформата и той ще продължи да печели от своите клипове в YouTube (ако продължи да прави такива), но в никакъв случай не толкова, колкото е печелил досега.

- реклама -