Най-малко трима души са ранени при сблъсък на японска подводница с търговски кораб

Най-малко трима души са ранени при сблъсък на подводница на японските сили за самоотбрана с търговски кораб край бреговете на префектура Кочи, съобщи Киодо, позовавайки се на военни служители.

Както каза по-рано генералният секретар на японското правителство Кацунобу Като, не са регистрирани повреди по корпуса на двата кораба. Според източници от агенция Киодо обаче в резултат на сблъсъка подводницата на японските сили за самоотбрана е получила леки повреди в горната част на корпуса, но това не засяга нейния контрол. Предполага се, че сблъсъкът е станал, докато подводницата се е гмуркала. Освен това се съобщава, че трима от служителите на подводницата са получили леки наранявания.

След инцидента в офиса на японския премиер Йошихиде Суга беше свикан кризисния щаб за събиране и анализ на входящата информация. Самият ръководител на правителството заповяда да се направи всичко необходимо, за да се гарантира безопасността на хората на борда и незабавно да се информира населението за развитието на ситуацията.

- реклама -