Най-малко девет убити при стрелба в Сан Хосе, Калифорния

Полицията в Сан Хосе, Калифорния, е реагирала на стрелба в близост до центъра, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на съобщение на местната полиция.

„Стрелецът беше убит“, съобщава в кратка актуализация шерифът на окръг Санта Клара. Най-малко 9 души са били убити, включително стрелецът, при стрелба тази сутрин в влаково депо на „Valley Transit Authority“ в Сан Хосе, съобщава заместник-шерифът на окръг Санта Клара Ръсел Дейвис.

Заподозреният, участвал в стрелбата, е служител на компанията, заяви Ръсел Дейвис от шерифския офис на окръг Санта Клара на пресконференция.

„Все още се развива ситуация“, каза той и добави, че служителите на реда работят за получаване на повече информация.

Ликардо нарече смъртоносната стрелба „ужасен ден за нашия град“.

„Сърцата ни се отправят към семействата на тези, които сме загубили в тази ужасна стрелба. Стрелецът е починал и повече информация ще бъде пусната сутринта “, каза Ликардо.

Губернаторът на Калифорния Гавин Нюзъм написа в Туитър за стрелбата в Сан Хосе и заяви, че офисът му е в тесен контакт с местните правоохранителни органи.

Съществуват множество сценарии, свързани с разследването на стрелбата в депото на леката железница, според говорителката на Сан Хосе Ейри Рей

Пожарният персонал и правоохранителните органи „все още се опитват да разберат всичко“, каза Рей.

- реклама -