Най-малко 88 арестувани във Вашингтон, Тръмп се закани на протестиращите

Удължават полицейския час.

„Белият дом няма да търпи насилие по време на протестите“, заяви говорителят на президента на САЩ Кайли Макинани.

сн. БГНЕС

„Президентът даде да се разбере, че това, което виждаме по улиците на Америка, е неприемливо. Няма да толерираме насилие, грабежи, анархия и беззаконие. Най-просто казано, тези престъпни деяния не са протести, не са изявления, това са престъпления, които вредят на невинните американци.“, каза Макинани на брифинг във Вашингтон.

На фона на това дойде новината от полицията във Вашингтон за ареста на 88 протестиращи през последната нощ.

„По предварителни данни извършихме 88 ареста“, каза той. Според информацията, предоставена от Нюшъм, „две трети от арестуваните са обвинени в различни престъпления“, включително участие в безредици и грабежи“, уточни шефът на полицията в американската столица Питър Нюшъм.

Началникът на столичната полиция потвърди, че сред силите на реда има пострадали от ръцете на протестиращите. „Седем служители на града са ранени. Никой от тях не се нуждае от хоспитализация“, заяви Нюшъм. Според него протестиращите са повредили девет полицейски автомобила.

Удължават полицейския час.

След нова нощ на размирици полицейският час, обявен във Вашингтон, ще трае повече часове и ще е в сила още два дни, съобщи кметът на американската столица Мюриъл Баузър, цитирана от Франс прес. Извънредната мярка започва вече в 19:00 ч. местно време, вместо в 23:00 часа. Тя ще бъде прилагана в продължение на два дни, уточни Баузър.
- реклама -