Най-малко 65 загинаха в пожар във влак в Пакистан, ето причината за огнения ад

Най-малко 65 души загинаха, а десетки са ранени, след като в централен Пакистан пътнически влак избухна в пламъци. Телевизионни кадри показват пламъци, излизащи от вагоните, а хората могат да бъдат чути да пищят при инцидента близо до района Рахим Яр Хан в провинция Пенджаб.

„Според информация, достигаща до нас от мястото на произшествието, повече от 65 души са загинали и над 40 ранени“, заяви пред АФП провинциалният министър на здравеопазването д-р Ясмин Рашид.

Ранените са прехвърлени в болници в близкия град Бахавалпур и другаде в област Рахим Яр Хан, каза тя и добави, че само 18 от телата са разпознаваеми.

„Ужасна … влакова трагедия с газова бутилка, носена от пасажер, която избухна“, написа в Туитър министърът на правата на човека Ширин Мазари.

Местните медии съобщават, че някои от пътниците са си готвили закуска, когато бутилката избухнала.

Десетки хора можеха да се видят струпани на коловозите, втренчени в трите горящи вагона, които бяха отделени от останалата част на композицията, показваха телевизионни кадри.

Авариите с влак са често срещани в Пакистан, където качеството на железниците върви надолу от десетилетия поради корупция, лошо управление и липса на инвестиции.

През юли най-малко 23 души бяха убити в същия район, когато пътнически влак, идващ от източния град Лахор, се блъсна в товарен влак, спрял на прелез.

- реклама -