Най-малките породи кучета в света

Топ 10 на най-малките кучета в света е интересна класация за всички , които харесват животните и по-специално най-добрите приятели на хората. В следващите редове ще ви представим най-дребнте породи кучета, които съществуват в голямото кучешко семейство.

10. Йоркширски териер

Първоначално тази порода е замислена да бъде ловджийско куче, но в последствие се превръща в една от най-любимите малки породи кучета в света и особено в САЩ. Тези териери живеят между 13 и 16 години, а произходът им е от Йоркшир, Англия.

9.  Той фокс териер

Следващият представител в нашата класация отново е териер. Мъничките му размери не пречат да бъде доста игриво куче, характерно с високата си лоялност към стопаните. Продължителността на живота му е около 14 години, а по произход е от Съединените Американски Щати.

8. Руски той териер

След като имаме вече представител на САЩ, напълно нормално е да имаме и руски такъв. Тази порода е със доста сходно име с предишния участник в нашата класация, но породите силно се различават по външност. Породата се появява за първи път Москва през 1920 година, характеризира се с покорност и игривост.

7. Померан

Помераните приличат на миниатюрни лъвове, а като характер също имат сходства с царя на природата. Популярността им в Америка е много голяма, а вече са доста предпочитани домашни кучета и в Европа. Игриви, много верни и послушни са тези малки кучета.

6. Папийон

Тези сладури са с френско потекло. Характерна черта са им дългите, космести уши. В миналото много от тези кучета са били обект на различни художници във Франция, Дания и други европейски страни.

5. Малтийска болонка

Преполовяваме нашата класация и отново сме в Европа. Породата, както се досещате от името, произлиза от Малта и датира от над 100 години! Тези кучетата са много игриви, послушни и красиви, истинско бижу за хората, харесващи декоративните породи.

4. Японски хин

Първоначално тези кучета са били ползвани само в японското императорско семейство. Децата на видните монарси много са си играели с тях, а самите кучета обожават игрите с малки и големи. В днешно време породата все още запазва същите си черти, но е достъпна за всеки, които я избере за домашен любимец.

3. Брюкселски грифон

Навлизаме в топ 3 на нашата миниатюрна класация. Тази белгийска порода наистина е много дребна, симпатична и най-вече игрива. Цветово може да видите черни, червени и сиво-сини екзепляри.

2. Афенпинчер

Много хора смятат имено Афенпинчерите за най-дребните кучета. Спорно е наистина дали те или по-долния ни избранник са породите с най-малки размери, но важното е, че Афенпинчерите са истински сладури, много игриви и верно на своите стопани.

1. Чихуахуа

 

- реклама -