Най-лошите филми за 2016 г.

Докато Холивуд е в разгара на сезона на наградите и журналистите възхваляват най-добрите филми за годината, сайтът Метакритик публикува филмите, събрали най-много отрицателни отзиви.

Първото място в класацията е отредено на комедията „Девет живота“ с участието на Кевин Спейси, Дженифър Гарднър и Кристофър Уокън. Сюжетът й разказва за бизнесмен, който няма време за семейството си. По стечение на обстоятелства магьосник затваря духа му в тялото на котка. Един от отзивите за продукцията е: „През 87-те мъчителни, безрадостни минути, филмът би могъл да накара и най-големия любител на котките да ги намрази.“

d6fe09eda040d26ddce3Драмата „Денят на мама“ с Джулия Робъртс в главната роля, е подгласник в класацията. Режисьорът Гари Маршал, познат с филми като „Денят на влюбените“ и „Новогодишна нощ“, обединява различни истории в сюжета с образа на майката. Един от критиците на филма пише: „Денят на майката“ е кинематографичният еквивалент на това да разлееш горещо кафе върху майка си, докато й носиш изгорял тост за закуска в леглото.“

dirty-grandpa-2016Челната тройка на срамната класация допълва комедията „Ох, на дядо!„, в която Зак Ефрон е в ролята на внук на разкрепостения си, жаден за приключения дядо, изигран от Робърт де Ниро. Отзивите от него са: „Ако „Ох, на дядо!“ не е най-лошият филм за 2016 г., то ми предстои сериозна кинематографична агония в близко бъдеще“.

Анимацията „Норм – полярният мечок“ е определена като кинопродукция с „елементи от сценария, скалъпени от станали хитови наскоро анимационни филми“. В една рецензия се казва, че би могло тя да бъде озаглавена „Щастливите миньони от мадагаскарската Ледена епоха“.

34acb0445fb2f135a98447c13243c33a_5199244530384Драмата „Море от дървета“ на американския режисьор Гюс Ван Сант също има отредено място в топ 10 на класацията. В нейния сюжет американец пристига в Япония, за да приключи с живота си в прочутата гора на самоубийците. Той се запознава с местен човек, който има същите намерения, но и двамата преосмислят решенията си. „Дори и Матю Макконъхи не може да спаси сълзливата, аматьорска история, която се закопава все по-дълбоко, докато напредва“, казва ревю на филма.

Боговете на Египет“ е епична – епична катастрофа!“, гласи коментар на приключенския екшън, заел девета позиция в класацията за най-лош филм. Негов режисьор е Алекс Прояс, а Джерард Бътлър изпълнява една от главните роли. Актьорът е главно лице и в още една кинопродукция, попаднала в класацията под номер 14 – „Код: Лондон„. Това е продължението на „Код: Олимп“ и голяма част от него е снимана в България.

И още филми в непрестижната класация

В списъка на най-лошите филми за годината попаднаха заглавия като биографичната кинопродукция за Нина Симон „Нина„, адаптираният по компютърните игри „Уоркрафт„, вторият филм от поредицата „Денят на независимостта: Нова заплаха„, „Петата вълна„, „Зулендър 2„, „Ледена епоха: Големият сблъсък“ и „Алиса в Огледалния свят„.

- реклама -