кръщелници

Най-известните кръстници в шоубизнеса и техните звездни кръщелници

Доли Партън на Майли Сайръс

Легендите на американската кънтри музика Доли Партън и Били Рей Сайръс са толкова близки, че за никой не било изненада, когато певецът поканил колежката си да стане кръстница на по-голямата му дъщеря Майли. Самата тя многократно е споменавала, че е фен на Доли Партън и е инспирирана от музиката й. Двете дори имат дует на едно от най-известните парчета на 74-годишната певица „Jolene“. Майли Сайърс често пее песента и самостоятелно на концертите си в знак на почит към своята кръстница.

Куинси Джоунс и Майкъл Джексън на Никол Ричи

Осиновената дъщеря на Лайнъл Ричи има не един, а двама кръстници. При това кой от кой по-известен. Куинси Джоунс има дълга история на сътрудничество с покойния крал на поп музиката – двамата не само имат обща кръщелница, но и работят заедно по албумите Off the Wall, Thriller и Bad. Също така  пеят благотворителния хит от 1985 „We Are the World“.

Стивън Спилбърг на Дрю Баримор и Гуинет Полтроу

Американският режисьор прави Дрю Баримор звезда още на 7, когато й дава главната роля във филма „Извънземното“. А, след това я прави и своя кръщелница. Това се случва в тийнейджърските години на актрисата, когато тя вече има проблем с алкохола и наркотиците, а Спилбърг става голяма нейна подкрепа в този момент.

Стивън Спилбърг е кръстник и на актрисата Гуинет Полтроу, чиито родители са близки приятели със знаменития режисьор. Именно той й помага да пробие в Холивуд, когато й дава роля във филма „Hook“, когато тя е на 18.

Дрю Баримор на Франсис Кобейн

Когато се ражда дъщерята на Кърт Кобейн, Дрю била изключително близка приятелка със съпругата му Кортни Лав. Затова й получила покана да кръсти малката Франсис.

Франсис Кобейн днес

Макар днес кръстница и кръщелница да не са засичани заедно публично, двете поддържат силна връзка, като Баримор дори помогнала на дъщерята на Кобейн да си намери рокля за сватбата й с Исая Силва.

Арета Франклин на Уитни Хюстън

Двете се запознават когато Уитни е още дете и е силно инспирирана от музиката на Франклин. По това време майката на Хюстън е беквокалистка на прочутата певица. „Уитни беше родена звезда – тя знаеша как да бъде великолепна и елегантна. Имаше класа и знаеше какво искаше да постигне. Майка й Сиси и тя имаха много близки гласове, просто невероятна генетика. Тя беше едно от най-великите сопранота“, споделя Арета Франклин след смъртта на кръщелницата си пред сп. „Rolling Stone“.

Стинг на сина на Мадона

Как се отплащаш на мъжа, който те е запознал с бащата на сина ти? Разбира се, като го каниш за кръстник на детето. Такъв е случая на Мадона, чийто син Роко от английския режисьор Гай Ричи е кръстен от Стинг.

Лейди Гага на сина на Елтън Джон

Първият син на Елтън Джон и съпруга му Дейвид Фърниш – Закари е роден през 2010.  На родителите не им трябвало да мислят дълго кой да поканят за кръстница – разбира се Лейди Гага, която Елтън обожава. „Тя е един чудесен модел за подражание. Тя е млада, но въпреки това е чудесна и отговорна кръстница на Зак. Нашият бизнес е щур, но ние сме преди всичко хора“, споделя самият Елтън Джон.

Елтън Джон на синовете на Дейвид и Виктория Бекъм

Певецът е близък със звездното семейство от близо 30 години. Виктория неведнъж е споделяла, че именно Елтън Джон я убедил да започне кариера като се отдели от Спайс Гърлс.По британска и приятелска линия, певецът е кръстник на двама от синовете им – Бруклин и Ромео.

Джейк Гиленхал на дъщерята на Хийт Леджър

През 2005-та, когато играят заедно като гей любовници в „Планината Броукбек“, двамата актьори стават много близки приятели и извън екрана. В лентата участва и съпругата на покойния Леджър – Мишел Уилямс. Затова когато се ражда дъщеря им Матилда, те канят за нейн кръстник Джейк Гиленхал. Именно той се грижи за двете след смъртта на актьора през 2008-ма.

 

- реклама -