Симфонията на моретата, кораб

Най-големият круизен кораб в света потегля утре на първото си плаване – СНИМКИ

Най-големият круизен кораб в света тръгва на първото си плаване в събота. „Симфонията на моретата“ е огромен плаващ град, с цена от над 2 млрд. лева, платени корабостроителницата Сент Назар.

Symphony of the Seas е дълъг 362 метра

Или само 20 метра по-малко от Емпайър Стейт Билдинг. Корабът разполага с осем палуби и има място за 8000 гости. Лайнерът подслонява 20 ресторанта, шест бара, в един от които дори работят роботи, ледена пързалка и симулатор на вълни за сърф. Разбира се, огромен шопинг център, въжен лифт, мини голф игрище, стени за катерене и корт за баскетбол.

Помислено е и за хората, които имат нужда от повече култура – Symphony of the Seas разполага с изключително модерен театър, в който има представления всяка вечер. И изискано казино в стил Джеймс Бонд.

Върхът на лукса в Symphony of the Seas са двуетажните апартаменти, разположени на 410 кв. м. В тях, ако не ви се слиза по стълбите, може да го направите по пързалки, а освен това разполагате с триметрова Лего стена, маса за въздушен хокей и маса за тенис. Плюс частно кино с 85-инчов HD телевизор и подбрани видео игри.

И с басейн, с гледка към моето, разположен на терасата от 64 квадрата. И собствен иконом като бонус. Първото плаване на „Симфонията на моретата“ ще е из Средиземно море – по пристанищата на Испания, Франция и Италия. През ноември корабът се мести в Маями, Флорида, за седмични круизове из Карибите.

Още от „Симфонията на моретата“ вижте в галерията и видеото по-долу:

- реклама -