Най-добрите места за живеене и правене на бизнес. Кой изпадна от топ 10

За четвърта година U.S. News & World Report обявиха 10-те най-добри страни в света. 9 страни от топ 10 за 2018 година са отново на челни позиции в класацията.

Проучването е проведено сред 20 000 души от 36 страни.

Оценяват се 80 държави по 75 показателя. Сред тях качество на живот, образование, екология, икономическо развитие. Подобни класации често оказват влияние при взимането на важни решения за създаване на семейство и развиване на бизнес.

Франция – въпреки че в генералвното класиране заема десетото място, по оценка на културното наследство и влияние тя е в топ 5.

Норвегия – Новият участник в класацията, който изтласка от топ 10 Холандия. Според проучването Норвегия е чудесно място за отглеждане на деца и природосъобразен начин на живот. 

САЩ – и тази година старата на неограничените възможности заема 8-ма позиция. Резултатите от изследването потвърждават ролята на САЩ според световния доклад, който я класира на първо място като най-влиятелната страна в света.

Австралия – Макар и на седма позиция Австралия е в топ 5 по критерии възможности за пътуване, развитие на корпорации и условия на пенсиониране.

Швеция – Шестата позиция Швеция печели с добрите си условия за развиване на бизнес, предоставяне на условия за живот в близост до природата, както и добри условия за отглеждане на деца.

Великобритания – Обединеното кралство редовно присъства в топ 5 на класацията. Сред най-добрите страни тя се нарежда по критериите предприемачество и културно влияние.

Германия – Една от петте най-големи страни покори 4-тото място благодарение на отличните си условия за продължаване на образованието, развитие на бизнес. Оценена е високо като държава с власт и влияние.

Канада – 3-тото място Канада е заслужила с добрия бизнес-климат, условията за живот на гражданите.

Япония – Почетното второ място е за странатан а изгряващото слънце. Япония се изкачи с цели 3 позиции за една година, от 5-та през 2018 до 2-ра за 2019 г. Страната се възприема от анкетираните като една от най-перспективните. По точки заема първото място в категория „предприемачество“.

Швейцария – за поредна година тя на върха в класацията на 80-те държави. Анкетираните възпиремат страната като водеща по отношение на икономическата стабилност, достъп до финанси, силни закони“.

- реклама -